DUT kommunikationsteam består av Kajsa Nimvik, Jennifer Wendelius och Ida Mårtensson.

Under flera år har IQ Samhällsbyggnad engagerat sig i europeiska satsningar för hållbar utveckling, till exempel i JPI Urban Europe. Sedan 2022 är vi partner i Driving Urban Transitions och har ansvar för att kommunicera och sprida resultaten från programmet. Detta gör vi i nära samarbete med den spanska organisationen FECyT.

Driving Urban Transitions ett internationellt forsknings- och innovationsprogram som engagerar 28 länder och riktar in sig på att stötta städer i deras hållbarhetsomställning. Programmet genomför återkommande årliga utlysningar inom tre centrala teman – energieffektiva stadsdelar, 15-minutersstaden och cirkulär ekonomi.

Vad händer i programmet just nu?

I början av september öppnade årets utlysning. För svenska aktörer finns stora möjligheter att ansöka om finansiering och delta i internationella forsknings- och innovationsprojekt. Detta skapar möjligheter till att utveckla ny kunskap och nya lösningar, samt att utbyta erfarenheter med forskare och intressenter från städer, företag och organisationer över hela Europa.

Nästa vecka, den 12 september, bjuder Driving Urban Transitions in till ett

informationsmöte om utlysningen. Anmäl dig och ta chansen att hitta projektpartners via deras matchmaking-plattform.

Inom kort kommer vi även att få veta vilka projekt som har fått finansiering i de två första utlysningarna. Vi ser fram emot att dela spännande framsteg och resultat med er.

Vad är IQ Samhällsbyggnads roll som partner i programmet?

I Driving Urban Transitions kommunikationsteam hittar du fyra kollegor från IQ Samhällsbyggnad: Katarina, Kajsa, Ida och Jennifer. Tillsammans arbetar de med kommunikation via webb, sociala medier och nyhetsbrev. De driver och utvecklar även seminarserien Urban Lunch Talks. Just nu pågår också ett intensivt arbete för att ta fram en ny webbsida där alla spännande forskningsresultat och kunskap som genereras inom programmet kommer finnas.

Följ med oss på resan med Driving Urban Transitions

Senaste nytt inom programmet hittar du på programmets hemsida eller nyhetsbrev som du kan prenumerera på här.Har du frågor om programmet, kontakta programansvarig katarina.schylberg@iqs.se