Så här ansluter du

Webbinariet direktsänds via Youytube https://youtu.be/-hIS5V9aoEM, den 3 novermber 13.15-15.30.

Webbinariet kommer även att finns tillgängligt om du vill se det i efterhand.

När hållbarhet står högst på agendan samtidigt som byggskador och slöseri kostar miljarder varje år då behöver byggsektorn agera. Vad kan vi tillsammans göra för att öka nytänkande, kvalitet och resurseffektivitet? Välkommen till ett webbinarium som arrangeras av Boverket, CMB vid Chalmers och IQ Samhällsbyggnad. Webbinariet är det andra på samma tema. Kunde du inte vara med den 23 september då det första webbinariet gick av stapeln kan du självklart delta ändå! Här kan du se en inspelning från webbinariet den 23 september.

Under en eftermiddag fokuserar vi på hur vi tillsammans kan vända trenden och på vilket ledarskap som behövs för ett hållbart och framgångsrikt samhällsbyggande. Hur påverkar projektkulturen motivation och engagemang och därmed antalet fel, brister och skador? Boverket berättar om de rapporter som tagits fram och det arbete som myndigheten gör. Vi gör nedslag i forskningen.

Representanter från sektorn samtalar om vilka hinder som finns och vägen framåt. Vi får en reflektion från statssekreterare Elin Olsson och får avslutningsvis veta mer om hur CMB, Boverket och IQ Samhällsbyggnad arbetar vidare med frågan.

Medverkande:

Anders Sjelvgren, gd Boverket

Martin Löwstedt, forskare Chalmers

Catharina Elmsäter-Svärd vd Byggföretagen

Ola Månsson, vd Installatörsföretagen

Kajsa Hessel, ordförande Byggcheferna

Tommy Lenberg, vd Byggherrarna

Daniel Andersson, projektledare Boverket

Amanda Eklund, arbetsledare Serneke

Jens Johansson, hållbarhetsexpert Upphandlingsmyndigheten

Elin Olsson, statssekreterare hos digitaliserings- och bostadsminister Per Bolund

Anita Aspegren, vd IQ Samhällsbyggnad – moderator

Uppdaterad den