Monica med diplom och pris
Foto: Rickard Kilström

– Utmärkelsen betyder väldigt mycket för mig och jag är extra glad att det har gått till en arkitekt, säger Monica von Schmalensee. Vår roll som arkitekter och stadsbyggare handlar om att tänka långsiktigt och hållbart om vi ska kunna bygga framtid. Kvalitet framför kvantitet. White arkitekter är en viktig del i priset eftersom alla medarbetare bidrar med kompetens och kunnande om hållbara lösningar.

– Monica är en stark och drivande person i samhällsbyggnadssektorn, säger Sara Haasmark, vd på Samhällsbyggarna. Viktiga och nödvändiga egenskaper för att vi ska se en hållbar utveckling av samhället.

Priset Årets Samhällsbyggare har delats ut sedan 2013. Den 12 oktober delades årets pris ut vid middagen i samband med seminariekonferensen Samhällsbyggnadsdagarnas. Priset är, förutom den hedervärda titeln, en statyett av konstnären Carl-Gustaf Ekberg.

Juryn 2016 har bestått av:

Biljana Pehrsson, vd Kungsleden,
Lise Langseth seniorkonsult
Erik Selin, vd Balder,
Stefan Engdahl, chef verksamhetsområde Samhälle Trafikverket
Jan Wejdmark, ordf. Samhällsbyggarna och
Sara Haasmark, vd Samhällsbyggarna

Samhällsbyggarna

Samhällsbyggarna är en branschövergripande ideell nätverksorganisation med 5000 medlemmar. Samhällsbyggarna är unika i sin bredd och spetskompetens inom samhällsbyggnadsområdets alla delar.

Uppdaterad den