I staden bor det alla sorters människor. Unga och gamla, stora och små, långa och korta. De har olika intressen och olika arbeten. De har olika krav och olika förutsättningar, kanske pratar personen ett annat språk, kanske sitter den i rullstol. Hur ska du planera staden så att den passar alla dem?

Logotyp Partner i Future City 2016/2017

Future City Minecraft

Tävlingsuppgiften i Future City Minecraft handlar om Kiruna i framtiden. Kiruna centrum ska flyttas och en ny stad byggs. Det är redan bestämt och flytten har börjat. Där har de möjlighet att starta om och fundera på hur en stad för alla ska se ut. Eleverna kan fundera fritt på vad en flytt av staden innebär och hur staden kan bli mer tillgänglig för alla invånare. Uppgiften kommer att använda Lantmäteriets Sverigekartor i Minecraft som utgångspunkt.

Future City Uppsats

Hur är det att vara ung i framtidsstaden? Det ska de tävlande eleverna arbeta med i uppsatsen. Hur agerar unga i staden och vad behöver dem. Hur får de vara med och bestämma över stadens utveckling?

Mer information och anmälan

Om Future City

Future City är en arena där skola och näringsliv möts och bygger framtidens stad. Future City är en ämnesöverskridande tävling för årskurs 6-9. I Future City möts skola och näringsliv för att bygga framtidens stad. Uppgiften kräver bland annat kreativitet, lagarbete och förmåga att lösa problem.

IQ Samhällsbyggnad är med och sponsrar tävlingen.

Uppdaterad den