Börjar:
Slutar:
Ort:
Webbinarium

När hållbarhet står högst på agendan samtidigt som byggskador och slöseri kostar miljarder varje år då behöver byggsektorn agera. Vad kan vi tillsammans göra för att öka nytänkande, kvalitet och resurseffektivitet? Välkommen till ett webbinarium som arrangeras av Boverket, CMB vid Chalmers och IQ Samhällsbyggnad. Webbinariet är det andra på samma tema. Kunde du inte vara med den 23 september då det första webbinariet gick av stapeln kan du självklart delta ändå! Här kan du se en inspelning från webbinariet den 23 september.

Under en eftermiddag fokuserar vi på hur vi tillsammans kan vända trenden och på vilket ledarskap som behövs för ett hållbart och framgångsrikt samhällsbyggande. Hur påverkar projektkulturen motivation och engagemang och därmed antalet fel, brister och skador? Boverket berättar om de rapporter som tagits fram och det arbete som myndigheten gör. Vi gör nedslag i forskningen.

Representanter från sektorn samtalar om vilka hinder som finns och vägen framåt. Vi får en reflektion från statssekreterare Elin Olsson och får avslutningsvis veta mer om hur CMB, Boverket och IQ Samhällsbyggnad arbetar vidare med frågan.

Medverkande:

Anders Sjelvgren, gd Boverket

Martin Löwstedt, forskare Chalmers

Catharina Elmsäter-Svärd, vd Byggföretagen

Ola Månsson, vd Installatörsföretagen

Kajsa Hessel, ordförande, Byggcheferna

Tommy Lenberg, vd Byggherrarna

Daniel Andersson, projektledare Boverket

Amanda Eklund, arbetsledare Serneke

Jens Johansson, Upphandlingsmyndigheten

Elin Olsson, statssekreterare hos digitaliserings- och bostadsminister Per Bolund

Anita Aspegren, vd IQ Samhällsbyggnad – moderator

Anmälan

Vi vill ha din anmälan senast den 30 oktober

Ange namn på organisation eller företag
Jag vill gärna få inbjudningar till kommande aktiviteter som Boverket, CMB och IQ Samhällsbyggnad arrangera
Jag accepterar att mitt namn och organisation finns med på en deltagarförteckning som delas ut i samband med evenemanget samt att mina personuppgifter lagras och används för administration i samband med evenemanget.
Uppdaterad den